If you have a problem or need to report a bug please email : support@dsprobotics.com
There are 3 sections to this support area:
DOWNLOADS: access to product manuals, support files and drivers
HELP & INFORMATION: tutorials and example files for learning or finding pre-made modules for your projects
USER FORUMS: meet with other users and exchange ideas, you can also get help and assistance here
NEW REGISTRATIONS - please contact us if you wish to register on the forum
Users are reminded of the forum rules they sign up to which prohibits any activity that violates any laws including posting material covered by copyright
it is about time...
43 posts
• Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: it is about time...
110 wrote:right, there were more errors like that, they just didnt show up as errors as inputs were missing and stuff.
so now here...
- Code: Select all
output (Math.log(@f1))
def Math.log(*p)
log(*p)
end
output (log(@f1))
nice try, 110, but "stack level too deep". hmpf.
you have it the other way around.
- Code: Select all
def log(*p) #the definition of your new function
Math.log(*p) #the execution code
end
in C it would look like this, just to see what we're doing:
float log(*args)
{
return Math.log(*args);
}
110 wrote:interesting!
so i know two working methods now to choose from.
here is the next issue. for noise with chi distribution i need to trigger this
((Math.sqrt(-2.0*Math.log(1.0-(rand))))*(Math.cos((rand)*6.283185307))**2.0)
for n times and accumulate the result.
no idea how to do that in ruby - and no idea how to make 5 consecutive triggers from 1 outside the ruby object.
both would be a good exercise.
https://www.tutorialspoint.com/ruby/ruby_loops.htm
also there is a very useful way to do it using ".each" method on objects that can be iterated (Array, Range, etc.)
Here are several examples:
- Code: Select all
#using Range object. passing .each method executed the code in {} brackets once for each integer in the range
(0...100).each{
|i| #this line is optional - it puts current value into variable i
#your code
}
#same as the one before, but it return array containing all the results.
(0...100).map{
|i|
#your code
}
#or alternatively, this does the same as above.
Array.new(100){
|i| #index within the array
#your code
}
- KG_is_back
- Posts: 1196
- Joined: Tue Oct 22, 2013 5:43 pm
- Location: Slovakia
Re: it is about time...
KG_is_back wrote:you have it the other way around.
thanks! not yet sure if i should do this to all functions in question, but it is good to learn anway.
will try the iterations stuff later.
another day i go for variables and my beloved comparisons and then i should have most things i need for a start.
- 110
- Posts: 40
- Joined: Mon Jan 16, 2017 3:20 pm
Re: it is about time...
once again ... a BIG THANKS to You Guys for posting this evolution, and sharing.
More than just the 'CODE' ... I feel it so important to read, and get a sense of the 'thinking' that
Programmers exhibit. [if that makes sense ... it does do me]. Now to try and understand/learn.
Thanks
More than just the 'CODE' ... I feel it so important to read, and get a sense of the 'thinking' that
Programmers exhibit. [if that makes sense ... it does do me]. Now to try and understand/learn.
Thanks
- RJHollins
- Posts: 1571
- Joined: Thu Mar 08, 2012 7:58 pm
Re: it is about time...
so i´ve ben readin up on comparisons for an hour but i dont get it.
is there no simple method to compare two values and have it return a value?
i am writing small expressions using conditoinal statements like 300 * (a>0) + 500 * (a<=0) all the time, it is far more straight forward than splitting it up into 4 processes and use some kind of if type of statement... but 300 really wants to be multiplicated with 0 and 1 and doesnt really want to connect with "true".
is there no simple method to compare two values and have it return a value?
i am writing small expressions using conditoinal statements like 300 * (a>0) + 500 * (a<=0) all the time, it is far more straight forward than splitting it up into 4 processes and use some kind of if type of statement... but 300 really wants to be multiplicated with 0 and 1 and doesnt really want to connect with "true".
- 110
- Posts: 40
- Joined: Mon Jan 16, 2017 3:20 pm
Re: it is about time...
logic gates with up to 8 inputs
- Attachments
-
- 110-8gates.fsm
- (679 Bytes) Downloaded 936 times
- 110
- Posts: 40
- Joined: Mon Jan 16, 2017 3:20 pm
Re: it is about time...
is there a console or console object in flowstone where i can see what data came through and, if possible, of what type it was?
- 110
- Posts: 40
- Joined: Mon Jan 16, 2017 3:20 pm
Re: it is about time...
this time hopefully without bugs
- Attachments
-
- 110-8gates.fsm
- (668 Bytes) Downloaded 858 times
- 110
- Posts: 40
- Joined: Mon Jan 16, 2017 3:20 pm
43 posts
• Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Who is online
Users browsing this forum: No registered users and 80 guests